وبلاگ اختصاصی احمد گنج بخش

معرفی شرکت ، ترویج ،مشاوره ، خرید وفروش اجناس تولیدی ، آرائه مقالات و کتب ، رفع مشکل اعضا و غیره

وبلاگ اختصاصی احمد گنج بخش

معرفی شرکت ، ترویج ،مشاوره ، خرید وفروش اجناس تولیدی ، آرائه مقالات و کتب ، رفع مشکل اعضا و غیره

تاثیر عناصر مختلف در سیب زمینی و علائم کمبود آنها

تاثیر عناصر مختلف در سیب زمینی و علائم کمبود آنها :

ازت(N) :به رشد رویشی کمک کرده و در توسعه غده ها نقش دارد . کمبود آن باعث کوتولگی گیاه و کوچک ماندن برگها می شود .

فسفر (P) : مقاومت گیاه را در برابر تنشهای محیطی افزایش داده به تشکیل نشاسته کمک می کند و باعث کاهش آسیب پذیری غده ها در هنگام برداشت مکانیکی و حمل و نقل می شود . در صورت کمبود ، لبه های برگ دچار سوختگی شده و نقاط قهوه ای یا برنزی داخلی غده های به وجود می اید .

پتاسیم (K) : باعث افزایش نشاسته و کیفیت آن می گردد . از سیاه شدن غده ها در مجاورت هوا جلوگیری نموده ، سبب خوش رنگی سیب زمینی می شود . مقاومت گیاه را نسبت به بیماریهای قارچی افزایش می دهد .

منگنز (Mn) :‌نقش کاتالیزور را بر عهده دارد و به ساخت کلروفیل کمک می کند . در صورت کمبود نقاط مشخص سیاه و قهوه ای روی برگهای جوان ظاهر می شود و عمدتاً با زردی بین رگبرگها همراه است . پوسته بندی غده ضعیف می شود و در هنگام برداشت غده ها آسیب می بیند .

بر (B) : باعث تقسیم سلولهای بافت مریستمی شده و به تشکیل قند و مواد هیدروکربنه کمک می کند و سنتز پروتئین را افزایش داده و مقاومت گیاه را نسبت به سرما و بیماریها زیاد می کند . کمبود بر در سیب زمینی باعث آبکی و بی مزه شدن آن شده و کیفیت را کاهش می دهد . غده ها کوچک مانده و داخل آن قهوه ای می شود . برگها ضخیم شده و حاشیه آنها به سمت بالا پیچیده می شود

روی (zn) : در تشکیل هورمونهای گیاهی نقش داشته و در صورت کمبود برگهای جوان به صورت فنجانی در می آیند که اصطلاحاً به آن بیماری برگ سرخسی گفته می شود و باعث کاهش رشد گیاه و آفت محصول می گردد .

تاثیر عناصر مختلف بر یونجه و علائم کمبود آنها

تاثیر عناصر مختلف بر یونجه و علائم کمبود آنها :

ازت (N) : به طور کلی یونجه نیاز به ازت خود را از طریق رابطه همزیستی با باکتریهای تثبیت کننده ازت به دست یم آورد و استفاده بیش از حد کودهای ازته باعث کاهش عملکرد و افت کیفیت می گردد . در صورت کمبود این عنصر برگها کوچک و نازک و سبز روشن شده و ریشه ها نازک می شوند .

فسفر (P) : این عنصر باعث گسترش سیستم ریشه ای گیاه شده و عملکرد را افزایش می دهد . در اثر استفاده از کودهای فسفره مقاومت گیاه نستب به آفات و بیماریها بیشتر می گردد . در صورتیکه گیاه دچار کمبود فسفر شود برگها به رنگ سبز تیره و یا بنفسش درآمده و از نوک شروع به خشک شدن می کند . همچنین گره زایی متوقف شده و احتمال سرمازدگی در گیاه زیاد می شود .

پتاسیم (K) : حساس ترین عنصر برای یونجه محسوب می شود و باعث افزایش عملکرد می گردد . در صورت کمبود ، ابتدا لکه های سفیدرنگی در حاشیه برگ ظاهر می شود و در نهایت زمینه اصلی برگ زرد و سپس قهوه ای می گردد و حاشیه برگها به صورت شکسته و نامنظم در می آید .

مولیبدن (Mo) : این عنصر در ساختمان آنزیمهای گیاه نقش داشته و به گره زایی کمک می کند . کمبود آن به علت دخالت در واکنشهای احیاء نیترات باعث بروز کمبود ازت می شود . و از علائم دیگر کمبود این عنصر این است که برگها باریک و رنگ پریده شده و شکل برگها از حالت طبیعی حالت می شود . همچنین کم رشدی از سایر عواقب دیگر کمبود این عنصر است .

بر (B) : این عنصر در جوانه زدن گرده و در انتقال آب در گیاه نقش مهمی ایفاء می کند . در صورت کمبود ، میان گره ها کوتاه شدن و گیاه به صورت رزت در می آید . همچنین سیستم ریشه ای ضعیف شده و رشد متوقف می شود .

راهنمای کاشت گیاهان بدون استفاده از خاک (هیدروپونیک)

 راهنمای کشت گیاهان بدون استفاده از خاک (هیدروپونیک)

 

بر اساس یک رسم 2500 ساله ایرانیان در عید نوروز ، گندم یا گیاهان دیگری را در مقداری آب می کاشتند و با آن سبزه برای سفره هفت سین تهیه می کردند این شاید اولین کشت هیدروپونیک در جهان بوده که ایرانیان انجام می دادند. تولید روزانه یک تن علوفه در فضای 33 متر مربع : با استفاده از این تکنولوژی در فضای 33 متر مربع ، هر روز می توان یک تن علوفه تازه تولید کرد.این مقدار می تواند خوراک روزانه یک دامداری 300 راسی گوسفند، یک گله 55 راسی گاو شیری یا گوشتی و یک گله 100 راسی اسب را تامین کند.

ادامه مطلب ...

مشکلات کشت کلزا و دلیل عدم استقبال زارعین از توسعه کشت کلزا

مشکلات کشت کلزا و دلیل عدم استقبال زارعین از توسعه کشت کلزا

مشکلات داشت
مشکلات داشت کلزا را نیز به سه دسته مبارزه با علف های هرز، آفات و بیماری های کلزا دسته بندی کرده که جداگانه هر یک را مورد بررسی قرار می دهیم.
بقیه در ادامه مطلب
ادامه مطلب ...

ارقام سیب زمینی

ارقام سیب زمینی



اگریا AGRIAدوره رشد : نیمه دیررس
شکل غده : بیضی کشیده
اندازه غده : نسبتا بزرگ
چشمهای سطحی : کم عمق
رنگ پوست : زردرنگ گوشت : زردعملکرد : بالاقابلیت انبارداری : خیلی خوب
بافت غده : تقریبا سفت
ماده خشک : نسبتا خوب
مصرف : تازه خوری ، فرنچ فرایز

آجیبا AJIBAدوره رشد : نیمه زودرس
شکل غده : گرد تا بیضی اندازه غده : بزرگ
چشمهای سطحی : نسبتا عمیق
رنگ پوست : زردرنگ گوشت : زرد روشنعملکرد : بالاقابلیت انبارداری : متوسط خوب
بافت غده : تقریبا نرم
ماده خشک : متوسط
مصرف : تازه خوری

آریندا ARINDAدوره رشد : زودرس
شکل غده : بیضی کشیدهاندازه غده : بزرگ
چشمهای سطحی : کم عمق
رنگ پوست : زرد کمرنگرنگ گوشت : زرد روشنعملکرد : خیلی بالاقابلیت انبارداری : کم
بافت غده : نرم و آردی
ماده خشک : کم
مصرف : تازه خوری ، سالاد

آلمرا ALMERAدوره رشد : نیمه زودرس
شکل غده : تقریبا بیضی اندازه غده : متوسط
چشمهای سطحی : کم عمق
رنگ پوست : زرد بسیارکمرنگرنگ گوشت : زرد روشنعملکرد : خیلی بالاقابلیت انبارداری : خوب
بافت غده : تقریبا سفت
ماده خشک : متوسط
مصرف : تازه خوری

پیکاسو PICASSOدوره رشد : نیمه دیررس
شکل غده : گرد تا بیضی
اندازه غده : متوسط تا بزرگ
چشمهای سطحی : کم عمق و قرمز رنگ
رنگ پوست : زرد با چشمهای قرمزرنگ گوشت : زرد کمرنگعملکرد : خیلی بالاقابلیت انبارداری : خیلی خوب
بافت غده : سفت
ماده خشک : متوسط
مصرف : تازه خوری

دراگا DRAGAدوره رشد : نیمه زودرس
شکل غده : گرد تا بیضی
اندازه غده : بزرگ
چشمهای سطحی : عمیق
رنگ پوست : زردرنگ گوشت : زرد روشنعملکرد : متوسط تا خوب
قابلیت انبارداری : خوب
بافت غده : تقریبا نرم
ماده خشک : کم
مصرف : تازه خوری

دونالد DONALDدوره رشد : زودرس
شکل غده : بیضی
اندازه غده : بزرگ
چشمهای سطحی : عمیق
رنگ پوست : زردرنگ گوشت : زرد تا سفیدعملکرد : خوب
قابلیت انبارداری : خوب
بافت غده : تقریبا سفت
ماده خشک : خیلی بالا
مصرف : تازه خوری ، چیپس ،فرنچ فرایز

دیامونت DIAMANTدوره رشد : نیمه دیررس
شکل غده : بیضی کشیده
اندازه غده : نسبتا بزرگ
چشمهای سطحی : کم عمق
رنگ پوست : زردرنگ گوشت : زرد روشنعملکرد : خیلی بالاقابلیت انبارداری : خوب
بافت غده : سفت
ماده خشک : خوب
مصرف : تازه خوری

راموس RAMOSدوره رشد : نیمه دیررس
شکل غده : بیضی کشیده
اندازه غده : بزرگ
چشمهای سطحی : کم عمق با تعداد کم
رنگ پوست : زردرنگ گوشت : زرد روشنعملکرد : خیلی بالاقابلیت انبارداری : خوب
بافت غده : تقریبا نرم
ماده خشک : متوسط خوب
مصرف : تازه خوری ، فرنچ فرایز

سانتانا SANTANAدوره رشد : نیمه زودرس
شکل غده : بیضی کشیدهاندازه غده : بزرگ
چشمهای سطحی : کم عمق با تعداد زیاد
رنگ پوست : زرد رنگ گوشت : زرد روشنعملکرد : بالاقابلیت انبارداری : خوب
بافت غده : خیلی نرم و آردی
ماده خشک : متوسط
مصرف : تازه خوری ، فرنچ فرایز

سانته SANTEدوره رشد : نیمه زودرس
شکل غده : بیضی اندازه غده : متوسط
چشمهای سطحی : کم عمق با تعداد کم
رنگ پوست : زرد کمرنگرنگ گوشت : زرد روشنعملکرد : بالاقابلیت انبارداری : خوب
بافت غده : تقریبا نرم
ماده خشک : متوسط
مصرف : تازه خوری

کایزر CEASARدوره رشد : نیمه دیررس
شکل غده : بیضی کشیدهاندازه غده : بزرگ
چشمهای سطحی : عمیق با تعداد زیاد
رنگ پوست : زرد کمرنگرنگ گوشت : زرد روشنعملکرد : بالاقابلیت انبارداری : خوب
بافت غده : تقریبا نرم و آردی
ماده خشک : متوسط
مصرف : تازه خوری ، فرنچ فرایز

کنبک KENEBECدوره رشد : نیمه دیررس
شکل غده : گرداندازه غده : بزرگ
چشمهای سطحی : کم عمق با تعداد کم
رنگ پوست : زرد کمرنگرنگ گوشت : سفیدعملکرد : بالاقابلیت انبارداری : خوب
بافت غده : تقریبا سفت
ماده خشک : خوب
مصرف : چیپس ، فرنچ فرایز

لیدی رزتا LADY ROSETTAدوره رشد : نیمه دیررس
شکل غده : گرداندازه غده : متوسط تا بزرگ
چشمهای سطحی : کم عمق با تعداد کم
رنگ پوست : قرمزرنگ گوشت : زرد روشنعملکرد : خوب
قابلیت انبارداری : خوب
بافت غده : سفت
ماده خشک : خیلی بالا
مصرف : چیپس

مارکیز MARKIESدوره رشد : دیررس
شکل غده : بیضی اندازه غده : متوسط تا بزرگ
چشمهای سطحی : کم عمق با تعداد کم
رنگ پوست : زرد رنگ گوشت : زرد روشنعملکرد : خیلی بالا
قابلیت انبارداری : خوب
بافت غده : تقریبا سفت
ماده خشک : خوب
مصرف : چیپس ، فرنچ فرایز

مارفونا MARFONAدوره رشد : نیمه زودرس
شکل غده : گرد تا بیضی اندازه غده : خیلی بزرگ
چشمهای سطحی : کم عمق با تعداد کم
رنگ پوست : زرد رنگ گوشت : زرد روشنعملکرد : خیلی بالاقابلیت انبارداری : خوب
بافت غده : نرم
ماده خشک : خیلی کم
مصرف : تازه خوری

موندیال MONDIALدوره رشد : دیررس
شکل غده : بیضی کشیدهاندازه غده : بزرگ
چشمهای سطحی : کم عمق
رنگ پوست : زرد کمرنگرنگ گوشت : زرد روشنعملکرد : خیلی بالاقابلیت انبارداری : خوب
بافت غده : نرم
ماده خشک : متوسط خوب
مصرف : تازه خوری

هرمس HERMESدوره رشد : میان رس
شکل غده : گرد تا بیضی اندازه غده : خیلی بزرگ
چشمهای سطحی : عمیق با تعداد کم
رنگ پوست : زرد کمرنگرنگ گوشت : زرد روشنعملکرد : بالاقابلیت انبارداری : خوب
بافت غده : تقریبا سفت
ماده خشک : خوب
مصرف : چیپس